Nieuws

De oprichter van het bedrijf Joop van Veen is op 19 oktober 2016 overleden. Joop was tot het einde betrokken bij ons bedrijf. Zijn inzet en visie moeten wij sindsdien helaas missen. In de lelie-teelt had Joop een grote naam. Een vaak gehoorde opmerking is, dat een iconische vakgenoot, en een mooi en markant persoon, wordt gemist. Een man met een grote,,drive'' en een scherpe handelsgeest, die niet bang was. Het feit dat hij (bijna) altijd de juiste keuzes maakte, als het gaat om lelies, bewijst dat het een man met een visie was.

Hoogland & Van Veen Lelie B.V. draait nu door zonder Joop. Zonder hem is het onmogelijk om op dezelfde schaal door te gaan. De teelt beperkt zich nu tot slechts een paar soorten. Maar ............... het zijn nog steeds wel hele mooie soorten. Zoals bijvoorbeeld de Martine; een topsoort dat echt een prachtige grote bloem heeft, en onder alle omstandigheden opstaande knoppen houdt. 

De verkoop van de bollen gaat zowel rechtstreeks als ook via de verschillende intermediairs. 

 

Het veel gevraagde soort Dalian werd in Chlil geteeld in samenwerking met Zabo-Plant op locaties waar Nederlandse toptelers dagelijks alles onder controle houden.

Sinds februari 2018 is de teelt en verkoop van dit ras op het zuidelijk halfrond geheel in handen van Zabo Plant.

 

 

 

 

 

 

     Artikel in het Algemeen Dagblad van 16 november 2017

Greenity; uitgave 7 december 2017:

 

Februari 2018
Binnen Hoogland & Van Veen heeft een kleine reorganisatie plaatsgevonden. Alleen de rassen Fem, Lizinko, Martine en Zambesi worden nog geteeld. Dit gebeurt niet meer onder de naam Hoogland & Van Veen, maar onder de naam: HVV-Lelie B.V.

Augustus 2018
In de laatste week van augustus zijn wij verhuisd. Officieel is het nieuwe adres per 1-9-2018:
Oostkanaalweg 39 - 2461 ES Ter Aar.

2022
Afscheid genomen van de laatste licentie Zambesi.