Nieuws

De oprichter van het bedrijf Joop van Veen is op 19 oktober 2016 overleden. Joop was tot het einde betrokken bij ons bedrijf. Zijn inzet en visie moeten wij sindsdien helaas missen. In de lelie-teelt had Joop een grote naam. Een vaak gehoorde opmerking is, dat een iconische vakgenoot, en een mooi en markant persoon, wordt gemist. Een man met een grote,,drive'' en een scherpe handelsgeest, die niet bang was. Het feit dat hij (bijna) altijd de juiste keuzes maakte, als het gaat om lelies, bewijst dat het een man met een visie was.

Hoogland & Van Veen Lelie B.V. draait nu door zonder Joop. Zonder hem is het onmogelijk om op dezelfde schaal door te gaan. De teelt beperkt zich nu tot slechts een paar soorten. Maar ............... het zijn nog steeds wel hele mooie soorten. Zoals bijvoorbeeld de Martine; een topsoort dat echt een prachtige grote bloem heeft, en onder alle omstandigheden opstaande knoppen houdt. 

De verkoop van de bollen gaat zowel rechtstreeks als ook via de verschillende intermediairs. 

 

Het veel gevraagde soort Dalian werd in Chlil geteeld in samenwerking met Zabo-Plant op locaties waar Nederlandse toptelers dagelijks alles onder controle houden.

Sinds februari 2018 is de teelt en verkoop van dit ras op het zuidelijk halfrond geheel in handen van Zabo Plant.

 

 

 

 

 

 

     Artikel in het Algemeen Dagblad van 16 november 2017

Greenity; uitgave 7 december 2017:

 

Februari 2018
Binnen Hoogland & Van Veen heeft een kleine reorganisatie plaatsgevonden. Alleen de rassen Fem, Lizinko, Martine en Zambesi worden nog geteeld. Dit gebeurt niet meer onder de naam Hoogland & Van Veen, maar onder de naam: HVV-Lelie B.V.

Augustus 2018
In de laatste week van augustus zijn wij verhuisd. Officieel is het nieuwe adres per 1-9-2018:
Oostkanaalweg 39 - 2461 ES Ter Aar.

3 Juni 2023
     

Na een lange tijd "van stilte" is de plasbokaal in juni 2023 weer uitgereikt.
De Plasbokaal werd ooit in leven geroepen door Joop van Veen. Joop bezorgde in zijn tijd als directeur-eigenaar van Kwekerij De Plas jonge leliekwekers in het land een kist bollen, waarna zij de uitdaging hadden om de mooiste lelie te telen die op een bepaalde datum door een deskundige jury zou worden beoordeeld. Daarmee beoogde Joop dat zowel zijn eigen personeelsleden, als ook de personeelsleden van zijn collega's er in wedstrijdverband over na zouden denken, hoe zij de mooiste lelies zouden kunnen telen.
Nadat Joop zijn bedrijf had verkocht heeft de uireiking van de Plasbokaal nog 2x op andere locaties plaatsgevonden; en in 2017 voor het laatst. 
In 2023 heeft Botha de handschoen weer opgepakt, en werd in de organisatie bijgestaan door John Balvert, een oude medewerker van Joop.
In zijn toespraak memoreerde Tim van den Berg, dat Joop hem de aanzet heeft gegeven voor zijn interesse in de lelieteelt.